Next Consulting

Management Audit, Executive Search, Recruitment, Mentoring

5 kiváló módszer 2018-ra, hogy újragondoljunk cégünk működését!

2018. február 16. 13:04 - nextconsulting

businessman-2753324_1920.jpg

A 2018-as évre vágyunk az, hogy a vállalatok rugalmasabbá, emberközpontúbbá és célirányosabbá váljanak - más szavakkal, jobb munkahelyet biztosítsanak. De az üzleti tevékenység elfogadott módjainak átgondolása nem könnyű (pl. külsős szakértők bevonása, a szervezeti változás eszközeinek megismerése). Összeírtuk a leginkább fókuszpontnak számító témákat:

1. Legyen kiemelt fontosságú a munkatársak rendszeres értékelése, a visszajelzés

Bizonyított tény, hogy az egyéni fejlődés leghatékonyabb módja, ha a kollégák rendszeres visszajelzést kapnak munkájukról, teljesítményükről. Ennek pozitív hatása pedig kivetül a vállalat működésére, a növekedésre. Lényeges hogy kidolgozzunk cégen belül egy visszacsatolási módszert, amit rendszeresen alkalmazunk. Ne felejtsük el, hogy a munkával elért sikerélmények nagyszerű energiákat mozgatnak meg, növelik az elkötelezettséget, ezáltal a vállalat eredményeit is pozitívan befolyásolják. 

2. „Blind hiring”

Már régóta megállapították, hogy a legsikeresebb csapatok sokszínűek. Minél sokrétűbb a tapasztalat és nézőpont egy adott probléma megoldására, annál jobb.A blind hiring célja a potenciális jelöltek megítélése kizárólag a képességeik alapján. Ez azt jelenti, hogy a jelöltre vonatkozó összes személyes információt nem vesszük figyelembe. Ebben az értelemben az önéletrajzok elavulttá válnak. Nem a hátterük, a tanulmányaik és céges tapasztalataik alapján ítélik meg őket, hanem a pályázókra vonatkozó vélemények kizárólag az interjún mutatott szereplésükön és készségeiken alapulnak. 

3. Újabb technológiák megjelenése

Az első számú tendencia 2018-ra az új technológiák megjelenése lesz, mit és hogyan vált ki, hogyan használják a munkahelyen. Ma a technológia lehetővé teszi az emberek számára, hogy bárhonnan dolgozhassanak, és a munkaidő és a személyes idő közötti vonalak elmosódtak. A szerepek és felelősségek gyakran változnak, és a nem folyamatosan karbantartott készségek elavulnak. 

4. Munka-magánélet egyensúly

  • Vállaljunk felelősséget.
  • Itt az ideje, hogy átvegyük az irányítást és a felelősséget az életünkért
  • Ismerjük fel a határainkat
  • Priorizáljunk
  • Tanuljunk meg nemet mondani

5. Tervezzük újra a szülési szabadságot 

A szülési szabadságot sokszor szünetnek tekintik egy nő karrierjében, de ugyanakkor ez lehet a legnagyobb perspektíva a személyes fejlődés megtapasztalására. Átértékelődnek, más prioritást kapnak a mindennapok. Ideális esetben ebből a munkába visszakerülés után ismét profitálhatunk. Win-win szituáció lehet, ha Home Office lehetőséget biztosítunk munkatársunknak, aki ez által gyermekével több időt tölthet, illetve néhány projektben, feladatban is részt tud venni.

Next Consulting Facebook oldalán folyamatosan értesülhetsz hasznos információkról, ide kattintva követheted. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nextconsulting.blog.hu/api/trackback/id/tr8813674242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása