Next Consulting

Management Audit, Executive Search, Recruitment, Mentoring

Van esetleg kérdése? - 9 lehetőség, amire rákérdezhetsz állásinterjú után! 

2018. március 02. 11:30 - nextconsulting

interview-1018332_1920.png

Ez a legjobb módja annak, hogy eldöntsd, szívesen dolgoznál-e a munkáltatóval, és hogy a céljaid összhangban vannak-e az övékkel. Megfelelő kérdések feltétele nagyban megváltoztathatja a beszélgetés dinamikáját, a megítélésünket.

  1. Ön szerint ki az ideális jelölt erre a pozícióra? Ez egy gyors módja annak, hogy meggyőződjünk arról, hogy a készségeink igazodnak-e ahhoz, amit a cég jelenleg keres.  
  2. Hogyan jellemezné a vállalati kultúrájukat? A válasz képet ad a cég vállalati filozófiájáról, és arról, hogy a munkavállalói elégedettség mennyire fontos számukra 
  3. Ön miért szeret ennél a vállalatnál dolgozni? Ez a kérdés azért fontos, mert lehetővé teszi, hogy "interjút csinálj" a megkérdezővel, - az emberek pozíciótól függetlenül szeretnek beszélni magukról és különösen azokról a dolgokról, amelyekben otthonosan mozognak. 
  4. Melyek ennek a pozíciónak a kihívásai? Ha az interjúztató azt mondja: "Nincsenek" – legyél óvatos!  
  5. Mit tettek a múltbeli alkalmazottak, hogy sikeresek legyenek ebben a pozícióban? Ennek a kérdésnek az a lényege, hogy rávilágítson, a vállalat hogyan és mi alapján méri az elért sikereket 
  6. Hogyan támogatják a munkatársak szakmai fejlődését? A kérdés rámutat arra, hogy szakmai tudásunk fejlesztésével a vállalat eredményei is növekedhetnek
  7. A kiválasztás során nyílik lehetőség arra, hogy a közvetlen vezetőmmel, munkatársaimmal találkozzak? A lehetséges csapattársakkal vagy vezetőkkel való találkozás alapvető fontosságú bármely szakmai interjú során.
  8. Mi a döntés határideje, mikorra várhatom a visszajelzésüket?
  9. Ön szerint hol tart vállalatuk 5 év múlva? Az általam megpályázott pozíció betöltésével hogyan járulhatok hozzá a kitűzött célok eléréséhez? Evvel a kérdéssel rámutatsz arra, hogy hosszútávra gondolkodsz és fontos számodra a siker.

Next Consulting Facebook oldalán folyamatosan értesülhetsz hasznos információkról, ide kattintva követheted. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nextconsulting.blog.hu/api/trackback/id/tr9213709768
süti beállítások módosítása