Next Consulting

Management Audit, Executive Search, Recruitment, Mentoring

7 tipp, hogyan legyen lehengerlő a LinkedIn profilod!

2017. július 21. 11:00 - nextconsulting

og-social-share-image.jpg

A social media nagyban uralja a világot, a Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn szerves része az emberek mindennapjainak. Karrier- illetve szakmai szempontból, ha valakinek nincsen LinkedIn profilja, akkor az majdnem olyan, mintha nem is létezne… Egyre több vállalat és fejvadász cég használja a LinkedIn-t napi szinten, hogy megtalálja a legjobb jelöltet a betöltendő pozícióra. Te pedig, mint LinkedIn felhasználó, nagyszerűen kiépítheted kapcsolataidat, melyet a jövőben, karriered során tudsz kamatoztatni. Az üzenet egyértelmű: nem engedheted meg magadnak, hogy ne szerepeljen profilod a LinkedIn oldalán, mert ha így teszel, kikerülsz a szakmai körforgásból! Összefoglaltuk, hogy mire figyelj, amikor összeállítod LinkedIn profilodat:

  1. Profi fotó rólad! Bebizonyosodott már, hogy ha nincs kép az adatlapon, kevesebben kattintanak rá! Ne feledd, a LinkedIn-t professzionális célokra találták ki, ezért legyen munkahelyi környezethez megfelelő a kép.
  2. Fókuszálj a kulcsszavakra! A LinkedIn kulcsszavai ugyanazok, mint a Google keresési kifejezései. Ezek azok a szavak, amelyek segítenek másoknak (toborzók, üzleti partnerek, HR vezetők, stb.) megtalálni Téged. Győződj meg arról, hogy a jövőbeni munkádhoz szükséges kulcsszavak szerepelnek az önéletrajzodban, a bemutatkozódban, mert így könnyebben rád talál az új munkalehetőség, az új kihívás.
  3. A fejléc fontossága kimagasló! Ez az első üzenet a világnak, hogy ki vagy és mit csinálsz! 120 karakter áll rendelkezésre, érdemes kihasználni és megnyerő, figyelemfelkeltő szöveget írni magadról.
  4. A bemutatkozó rész – itt tudod szakmai tapasztalataidra felhívni a figyelmet! Akkor jó a szöveg, ha megragadja az olvasó figyelmét. Mutasd be mit csinálsz, mik az eddigi tapasztalataid, elért eredményeid, mi a jövőképed és mik az alapvető tulajdonságaid. Legyen személyes hangvételű, de konkrét, fontos hogy ne felejtsd el a megfelelő kulcsszavakat használni a bemutatkozóban is.
  5. Elérhetőségek – A profilod összeállítása végén ügyelj arra, hogy minden kontakt információd helyesen van-e megadva!
  6. Bővítsd ki profilodat szakmai anyagokkal! Vonzóbbá és érdekesebbé teheted LinkedIn profilodat, ha feltöltesz általad készített szakmai jellegű anyagokat (Power point bemutató, TED előadás, Videó - interjú)
  7. Építs kapcsolatokat! Találd meg a szakmai hátteredhez szükséges kapcsolatokat, tágítsd szakmai ismeretségi körödet olyan LinkedIn tagokkal, akikkel kölcsönösen hasznos lehet a kapcsolattartás karriered építése során. Lehet ez globális is, bővítheted ezt a szakmai kört Magyarországon túlra is, hiszen külföldi kollégákkal is jó tapasztalatokat lehet megosztani.

A Next Consulting Facebook oldalán folyamatosan értesülhetsz hasznos információkról, ide kattintva követheted. 

 

  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nextconsulting.blog.hu/api/trackback/id/tr6312678319
süti beállítások módosítása