Next Consulting

Management Audit, Executive Search, Recruitment, Mentoring

Így készülj fel a szabadságodra, hogy az utolsó napod ne legyen rémálom!

2017. augusztus 11. 19:08 - nextconsulting

person-beach-holiday-vacation.jpg

Időben tájékoztasd ügyfeleidet, kollégáidat hogy szabadságra mész. Ha nagyon elfoglalt vagy, sok projekted fut, több emberrel állsz kapcsolatban, érdemes az e-mail aláírásodban előre jelezni, hogy mettől meddig leszel távol – ezt 2 héttel korábban már indíthatod is!

Az utolsó héten minden reggel priorizáld a feladataidat! Csak azokra koncentrálj melyek határidőhöz kötöttek és nem várhatnak a szabadságod végéig. Érdemes egy másik listát is készítened, méghozzá azokról a teendőkről, feladatokról, amikkel folytatod a munkádat, amikor visszatérsz a pihenésből.

Ha van rá mód, legyen egy kollégád, aki szabadságod alatt is követi a folyamatokat, eseményeket, így mire visszatérsz, kaphatsz egy átfogó beszámolót az ügyek állásáról

Érdemes az utolsó munkanapod utolsó két óráját arra szánni, hogy mindent elrendezz, ide ne legyen megbeszélés, tárgyalás, teendő beírva! Javasoljuk, hogy ezt tedd az első munkanapod első két órájával is, hogy felvedd a szálakat és ne stresszel induljon a pihenés utáni heted.

Amennyiben nem vagy elérhető szabadságod alatt, e-mailt sem olvasol, mindenképp állítsd be a távolléti e-mail választ. Ha van kollégád, aki átveszi ezeket a feladatokat, nevezd meg az e-mailben, elérhetőségeivel együtt, hogy hozzá fordulhatnak, de ha nincs, akkor jelezd, hogy csak visszatérésed után tudsz reagálni a levélre.

Akár Outlook-ot akár Gmail-t használsz, van mód arra, hogy beállítsd a levelezésed szűrését! A napi híreket, hírleveleket küldheted egy mappába, a főnököd, kiemelt ügyfeleidet tudod magas kategóriába tenni, így az ő leveleik is külön gyűlnek. Ezek segítségével, sokkal hatékonyabb leszel, mikor át kell nézned a beérkezett leveleidet.

Jó nyaralást! 

Next Consulting Facebook oldalán folyamatosan értesülhetsz hasznos információkról, ide kattintva követheted. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nextconsulting.blog.hu/api/trackback/id/tr112710916
süti beállítások módosítása