Next Consulting

Management Audit, Executive Search, Recruitment, Mentoring

TOP 10 kvalitás, amitől jó vezető lehetsz!

2017. április 07. 11:49 - nextconsulting

abec7943dce736e625131ed0a0b0801c.jpg

„Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy egyre kevésbé azonosítsd magad a címeddel és pozícióddal, de annál inkább a cégedért és a csapatodért való erőfeszítéseiddel. A jó vezetők a főnökösködés helyett, elkezdik bátorítani a munkatársaikat. Ez az emberközpontú vezetés titka, ugyanis a vezetés legnagyobb része a támogatásról szól” (John C. Maxwell)

  1. ŐSZINTESÉG – Becsületes és etikus magatartással, hozzáállással magad mellé tudod állítani a kollégáidat, a közös célokért egy csapatként lép fel mindenki!
  2. DELEGÁLÁS – A céged hatékony és szervezett működéséhez, tovább fejlődéséhez elengedhetetlen hogy delegáld a feladatokat. Ehhez viszont fontos feltétel, hogy megbízz a munkatársaidban, hogy a rájuk bízott feladatokat megoldják, teljesítik. Figyeld meg, hogy kinek mi az erőssége és ahhoz mérten bízd meg a feladatokkal.
  3. KOMMUNIKÁCIÓ – A produktív munkahelyi környezet alapja a kommunikáció! Legyen nyitva az ajtód kollégáid előtt, világosan, érthetően fogalmazd meg kéréseidet, elvárásaidat. A vezetői morál szorosan kapcsolódik a munkatársak produktivitáshoz, jó dolog, ha érdeklődést mutatsz kollégáid családi élete, hobbija iránt is, ezek a kis kitérők a beszélgetésekben növelik az elköteleződést, hiszen mindenki szeret magáról beszélni, szereti, ha meghallgatják.pexels-photo-209640.jpeg
  4. POZITÍV HOZZÁÁLLÁS – Minden cég életében vannak időszakok mikor nem úgy haladnak a dolgok, ahogy kellene, kudarcok előfordulhatnak. Neked, mint jó vezetőnek ilyenkor is meg kell maradnod pozitívnak, higgadtan kell kezelned az adott szituációt. Ez a magabiztosság megerősíti az egész csapatot abban, hogy ura vagy a helyzetnek és összpontosítani kell a következő célkitűzésre, projektre.
  5. ELKÖTELEZŐDÉS – Ahhoz, hogy a csapatod hatékonyan eredményesen dolgozzon, neked kell a példaképnek lenned. Nincs nagyobb motiváció, mint látni, ahogy a vezető is kiveszi a részét mindenből, példát mutatva. Ez a szorgalom mindenképp pozitív energiákat generál a munkahelyen, a hatékony együttműködés pedig kihat a cég sikeres működésére.
  6. MEGBECSÜLÉS – Nem szabad elfelejteni, hogy minden kolléga mögött ott az ember! Fontos hogy meglegyen az egyensúly a munka és a kikapcsolódás között, ha meg akarod tartani a magas szintű munkavégzést, eredményességet. Lényeges hogy a munkakörülmények is attraktívak legyenek, törekedj arra, hogy növeld a kényelmi színvonalat, hogy ne csak egy átlagos munkahely legyen, ahol dolgoztok. Bizonyított, hogy a jobb munkakörülmények között dolgozók könnyebben veszik, ha néha túlórázniuk kell, plusz feladatot kapnak munkaidőn túl.
  7. KREATIVITÁS – Think outside of the box! A megszokott sémákon túli gondolkodásmód nagy erőssége egy vezetőnek!
  8. MEGÉRZÉS – Vannak helyzetek, amikor még a vezető számára is ismeretlen területeken kell helyt állni, amikor minél nagyobb a rizikó, annál nagyobb a nyomás. Ezekben az esetekben jön jól a vezetői megérzés, ami korábbi tapasztalatokon is alapulhat.pexels-photo-194094.jpeg
  9. ÖSZTÖNZÉS – Ha képes vagy ösztönözni, motiválni a kollégáidat, biztos lehetsz benne, hogy vállalkozásod sikeres lesz! Ha elismered teljesítményüket és ezt megfelelő módon kimutatod, honorálod, a cégedben biztosan jó hangulatot teremtesz és az eredményes munkavégzés is garantált. Ne feledd, a munkatársaid nélkül te sem lehetsz sikeres, ez egy csapatmunka!
  10. EGYÉNI BÁNÁSMÓD – Annak érdekében, hogy optimalizáld a munkahelyi hatékonyságot, fel kell ismerned, hogy minden kollégád más. Különbözőek a habitusok, a személyiségjegyek, van, aki nyomás alatt jobban teljesít, van, aki épp ellenkezőleg. Szánj időt arra, hogy megtudd, ki hogyan a leghatékonyabb, ezáltal a munkatársad is jól érzi magát munka közben és a cég is jobban prosperál. A befektetett idő hatványozottan fog megtérülni!

A Next Consulting Facebook oldalán folyamatosan értesülhetsz hasznos információkról, ide kattintva követheted. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nextconsulting.blog.hu/api/trackback/id/tr7412407769
süti beállítások módosítása