Next Consulting

Management Audit, Executive Search, Recruitment, Mentoring

Mit jelent és miért jó, ha sokszínű egy munkahely?

2017. június 30. 11:02 - nextconsulting

diversity-forum-flyer-graphic_0.gif

A kulturális sokszínűség a munkahelyen azt jelenti, hogy egy vállalat, szervezet, különböző hátterű, faji, nemű, korú vagy vallású munkatársakat alkalmaz. A sokszínűség kultúrája számtalan módon előnyt jelent a vállalatoknak, hozzájárul a szervezet hatékonyságához és versenyképességéhez.

A szervezet sikere és versenyképessége attól függ, hogy képes-e a sokféleség megismerésére és az előnyök megvalósítására. Amikor a szervezetek aktívan értékelik a munkahelyi sokféleséggel kapcsolatos kérdéseket, fejlesztik és hajtják végre a sokszínűségi terveket, számos előny jelentkezik, mint például:

Megnövekedett alkalmazkodóképesség: A változatos munkaerőt alkalmazó szervezetek többféle megoldást kínálhatnak a szolgáltatással, forrással és forráselosztással kapcsolatos problémák megoldásában. A különböző háttérrel rendelkező alkalmazottak egyedi tehetségeket és tapasztalatokat hoznak, olyan ötleteket javasolva, amelyek rugalmasan alkalmazkodnak a vállalat működéséhez.

Eltérő vélemények, nézetek: A szervezet számára mindenképp előnyt jelent, ha a kollégák különböző perspektívából közelítenek meg egy feladatot, projektet. Hiszen az eltérő látásmód új energiákat adhat a vállalatnak mellyel produktivitása, hatékonysága számokban is mérhető.

Szélesebb szolgáltatási paletta: A készségek és tapasztalatok sokszínű gyűjteménye (például nyelvek, kulturális megértés) lehetővé teszi a vállalat számára, hogy globális szinten szolgáltatásokat nyújtson az ügyfeleknek.

Az ügyfélkör jobb megértése: A sokféle háttérrel és tapasztalattal rendelkező alkalmazottak jobban megértik az ügyfelek nézeteit. Minél változatosabb a munkaerő, annál valószínűbb, hogy képesek lesznek az ügyfelek igényeit megérteni és felmérni

Növeli a produktivitást: Minél sokszínűbb egy vállalati kultúra, annál nagyobb változatosságot kínál különböző gondolkodásmódokra. Ezek a szervezetek magasabb szintű erkölcsi morállal rendelkeznek, a kollégák szívesen tanulnak egymástól, nyitottan állnak egymás felé, ami hatékonyabb munkavégzést és munkavállalói elégedettséget eredményez.

Innováció és kreativitás: A különböző hátterek, tapasztalatok és készségek nagyobb innovációt és kreativitást eredményeznek. A hátterek széles skálájával a kreatív ötletek egyre magasabb dolgozói szintre kerülnek·        

Pozitív employer branding: Amennyiben egy vállalat kiáll a sokszínűség, az esélyegyenlőség, a diszkrimináció ellenesség mellett, az mindenképp attraktívvá teszi a szervezetet a munkavállalók körében és szívesen csatlakoznak hozzájuk.

A Next Consulting Facebook oldalán folyamatosan értesülhetsz hasznos információkról, ide kattintva követheted. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nextconsulting.blog.hu/api/trackback/id/tr6612630841
süti beállítások módosítása