Next Consulting

Management Audit, Executive Search, Recruitment, Mentoring

8 tipp, hogy mire figyelj az első munkanapodon!

2017. március 03. 10:18 - nextconsulting

a0565398bcf21c20956ae67a584fd044.jpgGratulálunk, Tiéd az új munka, jöhetnek a kihívások! Manapság ez igazán nagy szó, hiszen sokan nehezen találják meg a számukra legmegfelelőbb állást. Kicsit hasonlíthat a helyzet ahhoz, amikor először mentél iskolába: izgulsz, ismeretlen, új dolgok várnak rád, de jól akarsz szerepelni, bemutatkozni, hogy aztán a nap végén elégedetten indulj haza.

 

Öltözz megfelelően! Ez az első lépcső ahhoz, hogy jó benyomást kelts. Persze minden munkaterületen más az elvárás, a lényeg hogy igazodj az adott cégkultúrához.

Bizonyosodj meg arról, hogy a munkakezdéshez felkészültél! Lehet, hogy a munkáltató összekészített számodra egy listát, amire szükséged lesz, de ha mégsem, akkor toll, jegyzetfüzet, papírzsebkendő és egy palack víz mindenképp legyen nálad!

Nyugodtan érkezz meg a munkahelyedre! Ehhez az kell, hogy reggel időben elkészülj, hangolódj rá a napodra, semmiképp ne stresszelj és kapkodj.

pexels-photo-165841.jpegPróbáld memorizálni a kollégák nevét! – Első napodon biztosan bemutatnak a munkádhoz kapcsolódó legfontosabb munkatársaknak! Megjegyezni minden nevet nem egyszerű, pláne ha nagyobb a cég és rengeteg emberrel ismerkedsz meg. Segíthet, ha még a beszélgetésetek közben párszor nevén szólítod az illetőt, de persze mértékkel!

Jegyzetelj! Mindent írj fel, amire a későbbiekben szükséged lehet, nagyban megkönnyíted ezzel a gördülékeny munkavégzést.

Kávézásnál, ebédszünetben ismerkedj a kollégákkal! Ne ülj magányosan egy asztalnál, hanem csatlakozz másokhoz, legyél nyitott és érdeklődő.

pexels-photo-89873.jpegKérdezz bátran! Ha kérdezel, az azt mutatja, hogy szeretnéd a feladatokat rendesen elvégezni, tanulni akarsz.

Összegezd a napodat! A munkanap végeztével gondold át hogy mi az, ami nagyon jól ment, miben érzed úgy, hogy még fejlődnöd kell, és ehhez mire van szükséged.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nextconsulting.blog.hu/api/trackback/id/tr812304167
süti beállítások módosítása