Next Consulting

Management Audit, Executive Search, Recruitment, Mentoring

Krízis a munkahelyen – hogyan kezeld?

2017. október 06. 11:28 - nextconsulting

 0e97482ed1fbda591b5085b2436aaf1e.jpgAmikor egy súlyos helyzet merül fel a munkahelyeden, első reakció a pánik lehet, ami szorongást, stresszt okozhat. Ez a reakció hosszú távon károsíthatja az egészséget és csökkenti az optimális teljesítményt. A világ legsikeresebb emberei, vállalkozók, a sportolók és a művészek, sem tudták elérni sikereiket anélkül, hogy megtanulták volna, hogyan maradjanak rendkívül nyugodtak nyomás alatt. A gördülékenyebb problémakezelés végett, jó ha ezekre figyelsz!

 1.       Lassíts! Ha lehetséges, ne reagálj azonnal. Ehelyett legyél türelmes és gyűjts annyi információt, amennyit csak lehetséges. Kérdezd meg magadtól: ez egy év múlva számít valamit? Ha a válasz igen, lépj vissza, hogy kicsit eltávolodj el a helyzetből. Ahelyett, hogy aktív résztvevőnek tekinted magad, próbáld meg megnézni magadat a vállalatod képviselőjeként. Ez a perspektíva segít abban, hogy kevésbé érzelem alapon reagálj és javítja a döntési képességet. 

2.       Maradj pozitív! Amikor stresszes helyzetek következnek be, az elméd ezer irányba megy, és néhány gondolat negatív lehet. Próbáld félre tenni ezeket és fókuszálj a körülötted lévő pozitív történésekre!

3.       Soha ne kérdezd, hogy „mi lett volna, ha?” Ez a legrosszabb kérdés, amelyet feltehetsz egy válság közepén! A "Mi lett volna, ha" kérdések csak elviszik az energiáidat, engedd el és fókuszálj a tényekre és a probléma megoldására!  

4.       Figyelj oda magadra is! Ha előtérbe helyezed saját magad egészségét, jobban tudod kezelni a válságot is. A kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres sport, kellő mennyiségű pihenés, alvás csökkenti a stressz hormonok szintjét, ezáltal nehezebb helyzetekben sokkal jobban tudsz reagálni, segít higgadtnak maradni.  

5.       Kérd mentorod, támogatód, barátod segítségét! Ne félj tanácsot kérni egy stresszes szituációban. Ha nem érzed magad biztosnak egy nehezebb helyzetben, fontos lehet, hogy beszélj erről olyannal is, akinek adsz a véleményére, ezáltal más perspektívából is kaphatsz visszajelzést a krízis helyzetre. Ahogy elmagyarázod a helyzetet, elkezdesz hangosan gondolkodni, új megoldások is eszedbe juthatnak.  

Next Consulting Facebook oldalán folyamatosan értesülhetsz hasznos információkról, ide kattintva követheted. 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nextconsulting.blog.hu/api/trackback/id/tr1312933467
süti beállítások módosítása