Next Consulting

Management Audit, Executive Search, Recruitment, Mentoring

Tanulságos történet arról, hogy mit gondolsz magadról!

2018. január 18. 13:55 - nextconsulting

woman-641528_1920.jpg

Édesapjának panaszkodott egy fiatal lány, hogy kudarcai vannak az életben, úgy érzi semmi nem sikerül, elkeseredett és belefáradt a küzdelmekbe. Amikor egy problémája végre megoldódott, azonnal követte egy újabb. Édesapja, aki egyébként szakács, kézen fogta és bevezette a konyhába. Három edényt vett elő, mindegyiket megtöltötte forró vízzel majd az egyikbe tett egy szem burgonyát, a másikba egy tojást, a harmadikba pedig pár szem kávét. Hagyta hogy forrjon a víz. A lánya dermedten és kíváncsian figyelte mit szeretne ezzel szemléltetni apja. 20 perc múlva levette az edényeket a tűzről, és tálba helyezte a tojást és a burgonyát is.

- Lányom, mit látsz? – kérdezte.

- Burgonyát és tojást, felelte gyorsan.

- Nézd meg közelebbről, mondta apja.

A burgonya puha lett, majd feltörte a tojást, ami pedig kemény. Az Apa kitöltötte a kávét és kérte lányát hogy kortyolgassa. A gazdag aroma mosolyt csalt a lány arcára.    

- Apám, mit jelent ez? - kérdezte.

Az apja elmagyarázta, hogy a burgonya, a tojás és a kávébab mind ugyanazokkal a nehézségekkel szembesültek a forró víz hatására, mindazonáltal mindegyik eltérő módon reagált. A burgonya erős, kemény és könyörtelen, de forrásban lévő víz miatt puha és gyenge lett. A tojás törékeny volt, a vékony külső héj védte a lágy belsejét, amíg a forró vízbe nem került, aztán a tojás belseje kemény lett. A kávébabok azonban egyedülállóak voltak. Miután a forró vízbe kerültek, megváltoztatták a vizet, és valami újat hoztak létre.

Melyik vagy te? - kérdezte a lányától. Ha a csapás kopogtat az ajtón, hogyan reagálsz? Te melyiknek érzed magad? Burgonya, tojás vagy kávébab?

Tanulság: Az életben történnek körülöttünk és velünk különböző dolgok, de az egyetlen, ami igazán lényeges hogy bennünk mi történik. Melyik vagy te?

Next Consulting Facebook oldalán folyamatosan értesülhetsz hasznos információkról, ide kattintva követheted. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nextconsulting.blog.hu/api/trackback/id/tr2313576903
süti beállítások módosítása